Den gakkede guide til godt humør med yarnbombing.

Jeg synes det er fedt når jeg støder på yarnbombing.

garnmyrer
Photo credit*

Dejligt når mennesker gør ting bare for at skabe glæde. Yarnbombing spreder liv og glæde.

Her i byen har jeg set strikkede edderkoppenet i træerne på torvet og træstammer med tøj på.

Personligt kan jeg godt lide når det bare er små detaljer, som du måske ikke ser første gang du går forbi. Overraskelsen er vigtig. At se noget uventet er jo det, der lige prikker til din fantasi og skubber til hverdagen.

Du behøver ikke at være strikkeekspert for at yarnbombe.

Du kan sagtens bruge aflagte sweaters, halstørklæder, tæpper og grydelapper. Der findes masser af strik i landets genbrugsbutikker, der trænger til nyt liv.

Klip det i passende stykker og sy dem sammen om nærmeste træ, håndtag, flagstang, bænk eller rækværk. Udnyt dine kreative evner til at skabe liv, hygge og overraskelser i og udenfor dit hjem.

garnsprutte
Photo credit**

Yarnbombing er lutter fornøjelse og ingen præstationsangst. Du skal bare lege med garnet og ingen vil bagefter se efter fejl og mangler. Som ender der ikke er hæftet og den slags.

Og er du strikkeentusiast kan du evt finde brug for dine strikkeprøver eller de ting, der ikke helt levede op til forventningerne.

Spred glæde med yarnbombing.

yarnbomb_bro
Photo credit***

I forbindelse med strikkefestivaler er der lavet store projekter, hvor hele byer bliver yarnbombet. Man kan da kun blive glad af at bo sådan et sted. Og i forhold til andet streetart er det meget nemmere at fjerne igen.

Jeg ser meget fantastisk yarnbombing på Pinterest.  Det er de vildeste ting. Hele bygninger dækket af garn og kæmpe kunstinstallationer.

Men også de der små detaljer i bybilledet. Både ting der naturligt passer ind som hæklede blomster, svampe og blade. Men også sjove ting som små dyr og andre figurer uventede steder.

Der er også en del, der finder naturlige huller og sprækker i bymiljøet og fylder dem ud med garn. Samme princip som guerillagardening, hvor det bare er blomsterfrø du spreder ud på bar jord. Andre kreative sjæle bruger legoklodser eller perleplader til at fylde tomrum.

Alt sammen måder du kan bringe fantasi og kreativitet ind i din hverdag.

Yarnbomb personlighed ind i dit hjem.

garnsøjle
Photo credit****

Liv og humør opstår når håndarbejde dukker op uventede steder. Brug det til din fordel derhjemme.

Hvad enten du yarnbomber en hel stol eller bare et dørhåndtag, vil det uventede tiltrække opmærksomhed og skabe personlighed. Det behøver ikke at være det helt vilde. Nogle pompomer på postkassen udenfor eller et bord med sokker på. Både børn og voksne synes det er sjovt.

Indenfor har du masser af muligheder for at sprede garnglæde. Prøv med et gelænder eller dørhåndtag, stoleben, ledninger, måske et helt møbel.

Det vrimler med overflader, der kan dækkes med garnkunst. Du kan vikle garn om billedrammer, beklæde lampeskærme med lyseduge eller give sengeben sokker på.

Børneværelser eller krearum er oplagte steder at starte. Men måske endnu mere effektfuldt at yarnbombe en kontorplads eller hvad med tvskærmen?

Jeg kunne f.eks. sagtens finde på at yarnbombe min kolonihave. Det kunne faktisk være rigtig sjovt med forskellige strikkede og hæklede frugter og grønsager indimellem de rigtige i køkkenhaven. Måske skulle jeg hænge  et hæklet æble op imellem de rigtige eller vikle foderbrættet ind i garn?

Vi har da også et legehus, der trænger til opgradering. Er sikker på at ungerne synes det er sjovt, hvis jeg spreder lidt garnglæde over dem. Så hvis bare du bruger din fantasi er der ingen ende på mulighederne.

Hvis genbrug og kreativitet er lige dig, så skal vi to da være mailvenner, ikk’?

Photo credit*: International Yarnbombing Day 2015 in Vancouver via photopin (license)
Photo credit**: Hiné’s Dispenser: Crafting via photopin (license)
Photo credit***: IMG_7660.jpg via photopin (license)
Photo credit****: Intervención de KnittingBaires en mi despacho via photopin (license)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *