Tag roen med hjem fra stranden og brug den kreativt.

…eller når du stener på den fede måde 🙂

Jeg kan ikke gå på stranden uden at have hulsten, hjertesten, runde sten, flade sten eller bare flotte sten med hjem i lommen.Jeg elsker sten, sneglehuse, muslingeskaller og samler også vandslebne glasskår. Jeg har sten fra Østrig, Færøerne og Sjællands Odde liggende. Og her i weekenden havde jeg en med hjem fra Rubjerg Knude Fyr.strandfund_stenstøtte

Meeen… det kunne da også være rart at finde anvendelse for alle de sten, der bliver slæbt til huse. Og der er faktisk masser af muligheder.

Når du bruger dine strandfund i forskellige kreative projekter får du tredobbelt op på glæde. Turen på stranden er livgivende og afstressende. Den kreative proces giver energi og livsglæde og når du er færdig, kan du nyde værket hver eneste gang du passerer.

Brug dine fund inde og ude.

Flade sten er super som underlag for små malede og tegnede kunstværker.

Du kan dække hele stenen eller udnytte stenens overflade og nøjes med et enkelt motiv. Du kan skrive små budskaber og citater på dem, bruge dem som spillebrikker, lave figurer og billeder. Giv stenværkerne væk som små personlige gaver eller pynt med dem i dit hjem.

Du kan se eksemplar til inspiration herunder:

stenkyllinger
Fluro Rock via photopin (license)
sten_med_fjer
Kilde

Hulsten skal hænge… i noget.

Er du storsamler kan du samle dem i lange kæder. De kan holde havedugen på plads i blæsevejr. Og på skovturen er det super med fire større sten. Én til hvert hjørne af tæppet. De små af slagsen kan blive til fine mobiler, gerne sammen med andre strandfund som drivtømmer, skaller og slebet glas. En særligt fin kan ophøjes til halskæde.

I haven kan du f.eks bruge dine sten til at:

  • Markere rækkerne i køkkenhaven.
  • Holde jorden dækket i krukkerne.
  • Indramme dine bede.
  • Støb dine egne parasolfødder eller bordplader og dekorer med indlagte strandsten.

Sommerstemning hele året.

mobile_med_skallerDelikate muslingeskaller og sneglehuse skaber sommerhusstemning året rundt. Sammen med lys og sand giver de en fin velkomst i din entre eller hygge i badeværelset. Badeværelset er for øvrigt oplagt til strandstemning.

Hvis du vil give den en ekstra skalle, giver du dem lidt glimmer eller en helt ny farve. De sarte skaller fungerer fint sammen med natur- eller pastelfarver. Du kan bruge skallernes form som basis for nye figurer. Lav kort, billedkunst eller gavepynt af dem. Små æsker eller dåser kan beklædes med skaller og sneglehuse og blive til de fineste smykkeskrin. De vil helt sikkert vække glæde til enhver pigefødselsdag.

Der er så lige så mange muligheder som din fantasi rækker til.

Når affald bliver til guld eller glas.

strandglas
Photo credit*

Jeg har en særlig forkærlighed for glas, der er slebet i vandet.

Glas smidt til lands og til vands er affald og mega dårligt for vores miljø. Et eller andet fjols har smidt sit affald over bord eller på stranden. Mit store miljøhjerte bløder ved tanken, men når skårene er blevet slebet og de ligger der og funkler glemmer jeg alt om det.

Skårene er super dekorative i sig selv.

Du kan fylde et stort glas eller en flaske efterhånden som du finder skårene og bare nyde synet. Men du kan også bruge glasset i forskellige kreative projekter. Indfæld f.eks. glasstykker i rammer eller bakker, læg dem som et lille puslespil så former og farver passer til hinanden.

Slebet glas kan blive til de fineste smykker. De kan limes direkte på smykkeplader eller omvikles med wire og fastgøres.

Nyd strandturen, saml alt hvad du orker og glæd dig til den kreative proces med dine strandfund derhjemme.

Kan du heller ikke få nok af genbrug og kreativitet, så tilmeld dig mit nyhedsbrev herunder.

Photo credit*: DSC_0117 via photopin (license)

2 meninger om “Tag roen med hjem fra stranden og brug den kreativt.”

  1. retrofeel er en god hjemmeside med mange gode råd om alt og mange af dem kan jeg selv bruge for jeg er også meget kreativ med mange forskellige ting på forhånd tak for det jeg har læst og rigtig god dag og god weekend samt god sommer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *