Den miljøvenlige guide til gaveindpakning.

Jeg elsker at give gaver.

Jeg bliver glad, modtageren bliver glad, alle bliver glade.

Når du giver af et godt hjerte, aktiveres belønningscentret i hjernen og det bobler med glædeshormoner.

indpakning_med_genbrug

Med gaveindpakningen som prikken over i’et indbyder glædeshormonerne til fest.

Så her får du inspiration til din helt egen festlige indpakning med genbrug og kreativitet.

Med miljøet som den helt store vinder.

I Danmark bruger vi over 825 ton gavepapir bare i December. Det svarer til vægten af 179 elefanter eller 1.200.000.000 kr i hundredekronesedler.

Ifølge Henrik Wejding hos Affaldplus betyder det et ressourceforbrug på 77.600 ton vand, 9.350 MWh energi, 890 ton træ – tørstof – og 840 ton kemikalier.

Det giver god menig at tænke genbrug ind i din gaveindpakning.

Lækker gaveindpakning behøver ikke at være en dyr affære.

Du har adgang til mange ting i din hverdag, der kan blive til fantastisk indpakning. Start med at samle et lager af aviser, blade, paprør, glas og æsker af forskellig slags.

Aviser og magasiner kan bruges til at pakke ind i og du kan lave pynt af dem. I dem kan du finde motiver, skrift eller farve, der passer til gaven og modtageren. Krea-venindens gave pakkes ind i strikkeopskrifter, ferieannoncerne bruger du til de berejste venner, gourmet-reklamer til kokke-vennen, modelbillederne til ungkarlen og travbladet til heste-pigen.

Paprør (toiletruller) kan bruges til smågaver, gavekort og billetter. Du dækker røret med papir eller stof og lukker enderne på en af måderne herunder.

indpakning_med_genbrug_paprør
Kilde
indpakning_med_genbrug_toiletrulle
Kilde

Tit følger der lækre æsker med i købet, når du køber f.eks. smykker, beauty-produkter og chokolade. Men fx  morgenmads- og skotøjsæsker er også værd at gemme på.

Æskerne fra en masse dagligdags produkter kan beklædes med papir og stof eller males og genbruges. Dekorer helst æskerne, så du skjuler diverse varemærker.

Glas med låg er super gaveindpakning.

Glas kan du næsten ikke gemme for mange af.  De kan faktisk blive en gave i sig selv.

Du kan dekorere med stof, papir, blonder, maling eller bånd. Giv et eller flere glas sammen med et par bloklys. Så har du en personlig og billig gave..

Til vennen der elsker at bage, fylder du glasset med tøringredienserne til en kage og hæfter opskriften ved. Eller fyld et glas med små beautyprodukter og en vaskeklud eller garnnøgler og en hæklenål.

Idéen kan tilpasses mange anledninger og aldre. Til børn kan indholdet f.eks. være perler og snor, puslebrikker eller hjemmelavet modellervoks.

gave_på_glas
Kilde
gave_på_glas_sy
Kilde

Du kan lave mange slags gavemærker og gavepynt selv.

Pynten er prikken over I’et på dine gaver og den må gerne være personlig. Når du gør noget ekstra ud af indpakningen viser det omtanke og at modtageren er værd at bruge tid på.

Sløjfer og pynt kan laves af alt muligt. Papir, pap, stof og bånd, brug hvad du har. Du kan lave alt den pynt din fantasi rækker til. Lige fra kunstfærdige sløjfer i lag til helt enkle gavemærker.

Hvis din gaveindpakning er dæmpet er det måske på pynten du skal give den hele armen eller omvendt. Gamle smykker, knapper og andet bling kan genbruges som gavepynt.

Du kan dekorere med navn, initialer og motiver der passer til gaven, anledningen eller modtageren. Kogler og småkviste og anden rustik, naturlig pynt passer rigtig godt til indpakning i avis eller brunt papir.

Har du gemt gamle fødselsdags- og julekort er de super som til- og frakort. Eller klip gavemærker ud af bøger og blade. Har du evt en punch er det hurtigt klaret.  Glansbilleder, og stickers er hurtig dekoration på et manillamærke.

gavepynt_gavemærker
Kilde
gavepynt_sløjfe
Kilde

Du får oceaner af gode idéer foræret ved at følge mit pinterestboard med inspiration til gaveindpakning.

Bonusinfo:  Et par små biler, en lille pakke farver eller lidt hårpynt er sjov (og brugbar) pynt, når du pakker ind til ungerne . Gå på jagt i genbrugsbutikker eller egne gemmer efter egnede ting.

Gaveposer er oplagte selv at fremstille.

Du kan lave de fineste gaveposer af det meste papir, også aviser og reklamer. Når du først er kommet i gang støder du på oplagte materialer alle vegne.

Find en æske eller et par tykke bøger, der matcher størrelsen på gaven og følg instruktionerne herunder. Udover papir skal du bruge lidt pap til afstivning og evt.  bånd eller snor til hank.

  1. Start indpakning af æske/bøger som du plejer.
  2. Luk den ene ende til.
  3. Fjern indhold.
  4. Buk kanten ind i den åbne ende. Vil du have hank i posen, skal ombukket afstives.
  5. Klip to stykker pap i samme størrelse som posens bund. Det ene er til afstivning af bund. Det andet skal deles på langs og placeres under ombuk til evt. hank.
  6. Klip to huller til hank i hver side. Fastgør hanken med knuder indvendigt.

Så kan du hurtigt fremstille den fineste personlige gavepose uden anden omkostning end din tid….

Summa Summarum: med lidt kreativitet og en masse genbrug bliver du verdensmester i gaveindpakning. Jeg udsteder i hvert fald garanti for et jævnligt boost af glædeshormoner, så længe du holder liv i projektet.

For masser af yderligere kreativ inspiration og glædesboost, skal du bare tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *